تفاهم نامه مرکز مدیریت حوزه های علمیه و دانشگاه آزاد به روزرسانی
دبیر نشست هماندیشی عملیاتیسازی تفاهمنامه مرکز مدیریت حوزههای علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تفاهمنامه همکاری مشترک بین مرکز مدیریت حوزه علمیه و دانشگاه آزاد در روز ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۰ امضا شد و دارای مهلت چهار ساله است. قاعدتاً با توجه به تجربه و ضرورت و آسیبشناسی در تحقق مطلوب محورهای این تفاهمنامه باید در خصوص تمدید بازنگری و بهروزرسانی آن اقدام شود.
به گزارش ایسنا، نشست هماندیشی عملیاتیسازی تفاهمنامه مرکز مدیریت حوزههای علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی با حضور آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور و محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امروز در سالن ۹ دی سازمان مرکزی برگزار شد.
علی سروری مجد، قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدای این نشست با بیان اینکه تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز مدیریت حوزههای علمیه در سال ۱۴۰۰ منعقد شده است، گفت: این تفاهمنامه همکاری در محورهای متعدد آموزشی، پژوهشی، بینالمللی و … منعقد شد.
وی با بیان اینکه دبیرخانه ای برای اجرایی سازی محورهای این تفاهمنامه در دانشگاه آزاد اسلامی با محوریت دانشگاه آزاد اسلامی استان قم تأسیس شد، اظهار کرد: براساس برشهای استانی محورهای این تفاهمنامه به استانهای ۳۱ گانه دانشگاه آزاد اسلامی برای اجرایی شدن سپرده شد. این امر با همکاری حوزه علمیه استانها انجام شد.
سروری مجد ادامه داد: جلسه امروز گزارشی از سه سال عملکرد اجرای این تفاهمنامه است.
یکی از مهمترینهای دستاوردهای انقلاب اسلامی بحث وحدت حوزه و دانشگاه است
حجتالاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی همچنین در این نشست گفت: یکی از مهمترینهای دستاوردهای انقلاب اسلامی بحث وحدت حوزه و دانشگاه است. در این ۴۰ سال برکات فراوانی از این تفکر حاصل شده است.
وی با اشاره به جنبههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی در تفاهمنامه بین دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز مدیریت حوزههای علمیه گفت: این تفاهمنامه از اهمیت و کیفیت بالایی برخوردار است. باید در نظر داشته باشیم که تربیت طلاب فاضل، عاقل و متدین به صورت ویژه برای دانشگاه یک ضرورت است.
تفاهمنامه مرکز مدیریت حوزههای علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی به روزرسانی میشود
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین حسن خیری دبیر نشست به ارائه گزارشی از عملکرد دبیرخانه عملیاتی سازی تفاهمنامه مرکز مدیریت حوزههای علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: تفاهمنامه همکاری مشترک بین مرکز مدیریت حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخ ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۰ امضا شد و دارای مهلت چهار ساله است. قاعدتاً با توجه به تجربه و ضرورت و آسیبشناسی در تحقق مطلوب محورهای این تفاهمنامه باید در خصوص تمدید بازنگری و بهروزرسانی آن اقدام شود.
وی با اشاره به اهداف این تفاهمنامه اظهار کرد: توسعه همکاریهای علمی وآموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تربیتی، اجتماعی، رسانه ای، ارتباطات بینالملل و مدیریتی دو مجموعه، بهره مندی متقابل از تواناییها، ظرفیتها و امکانات یکدیگر و بهره مندی متقابل در ایجاد توسعه ارتباطات و تعمیق مناسبات علمی و فرهنگی بین معاونان، مدیران و اعضای هیأت علمی دانشگاه و حوزه در سطح کشور از جمله اهداف این تفاهمنامه است.
خیری همچنین در گزارش مفصلی به ارائه جزئیات محورهای همکاری در زمینههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی تربیتی، بینالمللی، زمینههای مدیریتی و همچنین اقدامات انجامشده برای عملیاتی سازی محورهای همکاری پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین حسینی کوهساریف معاون ارتباطات و امور بین الملل مرکز مدیریت حوزههای علمیه نیز در این نشست با ارائه گزارشی از ظرفیتهای موجود در تفاهمنامه با دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در این تفاهمنامه نخبگان حوزوی در کنار نخبگان دانشگاهی برای انجام مسائل خاص، کارهای فکری و نظری، فعالیتهای تحقیقاتی گرد هم آمدند.
وی ادامه داد: ۳۴ ستاد راهبری در حوزه شکل گرفته است که تعدادی از آنها شامل ستاد راهبری سلامت، ستاد راهبری هوش مصنوعی، امور مساجد، امور مهاجرین، تحول اجتماعی، شعر و ادب، ورزش، گردشگری، مهاجران، آسیبهای اجتماعی، خدمات اجتماعی، دین و حکمرانی است.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزههای علمیه همچنین در این نشست گفت: براساس بندهای این تفاهمنامه ما یک دبیرخانه حمایتهای از پژوهشهای مورد نیاز جامعه راه اندازی کردیم که حدود ۵ هزار طرح به این دبیرخانه ارسال شد. از این تعداد ۲۳۰ پروژه تا کنون به سرانجام رسیده است و ۱۰۰ پروژه دیگر در مسیر اجرایی شدن قرار دارد.
باید علوم انسانی اسلامی کاربردی شود
در ادامه جلسه محمدهادی همایون، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه علوم انسانی را غیر از علوم اسلامی نمی بینیم، گفت: باید علوم انسانی اسلامی را به کاربرد نزدیک کنیم.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی امروز یک نظام ابتکاری و کارآمد به اسم نظام دانشی دارد.
همایون با اشاره به جزئیات همکاریهای مشترک در این تفاهمنامه خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه علمی پیشرو میتواند در این همکاریها اقدامات لازم را انجام دهد. موضوعی که برای ما مهم است این است دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیتی دارد که در هیچ جای دیگری وجود ندارد و آن این است که علوم انسانی کنار مابقی علوم امکان همکاری دارد.
حجت الاسلام والمسلمین ملانوری معاون تبلیع مرکز مدیریت حوزههای علمیه نیز در این نشست گفت: همکاری مدیریت حوزههای علمیه با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری بسیار مناسبی است، از جمله زمینههای این همکاری میتوان به همکاری با مدارس سما اشاره کرد. همچنین طرح هجرت در کشور با حضور ۶ هزار مبلغ فعال است که هم به صورت عمومی و هم به صورت تخصصی در محیطهای علمی و دانشجویی و دانش آموزی ارائه میشود.
طرح ملی اعتلا در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود
محمد قربانی گلشنآبادی، معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه این تفاهمنامه در سال ۱۴۰۰ منعقد شده و منشا خیر و برکت است، گفت: معاونتهای مربوطه در دو دستگاه متولی اجرایی بندهای این تفاهمنامه هستند.
وی با بیان اینکه از سه سال گذشته تا الان تحولات بسیار بزرگی در داخل کشور و حتی منطقه و جهان صورت گرفته است، افزود: باید با بررسی و آسیبشناسی این تحولات آنها را مدنظر قرار داد.
قربانی گلشنآبادی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه علمیه هر دو برآمده از بطن مردم هستند، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه اجتماعی است. اگر میخواهیم کاری در عمل انجام دهیم، حتماً باید به این تحولات اجتماعی در داخل و خارج توجه کنیم.
وی با اشاره به طرح ملی اعتلا در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این طرح با هدف تعمیق معرفت دینی و سیاسی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام والمسلمین عالمزاده معاون تهذیب و تربیت مدیریت حوزههای علمیه گفت: ما نیازمند اقدامات مشترک علمی و فرهنگی در خارج از کشور هستیم. همچنین برای ایجاد تحولات در خارج از کشور و مدیریت جریانهای جوان خارج از کشور حوزه و دانشگاه میتوانند تحولاتی را با محوریت نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان اروپا انجام دهند و جریان ساز و گفتمان ساز باشند.
حجتالاسلام والمسلمین عالم زاده ادامه داد: همچنین دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه علمیه میتوانند یک جبهه واحد علمی، منسجم و قوی در حل مسائل و شبهات در گام دوم انقلاب ایجاد کنند.
محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این نشست گفت: ما با تمام توان ظرفیت دانشگاه را در اختیار حوزه قرار میدهیم.
وی با بیان اینکه یکی از برنامههای اصلی ما این بوده که مدارس الگو را تقویت کنیم، اظهار کرد: براین مبنا ۹۸ مدرسه سمای ما مدارس الگو هستند که منطبق با الگوهای تعلیم و تربیت اسلامی فعالیت میکنند.
معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به مسئولان حوزه علمیه اظهار کرد: ما از نظرات کارشناسان حوزه علمیه در زمینه نظریهها و الگوهای که در دانشکدهای تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تولید میشود استقبال میکنیم.
وی تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی ویژگی منحصر به فرد دارد و آن وجود مقطع پیش دبستانی تا پست ی در این دانشگاه است.
ظرفیت تعامل و همکاری بین مدیریت حوزههای علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد
حجت الاسلام والمسلمین رستمنژاد، معاون آموزشی مدیریت حوزههای علمیه نیز در این نشست گفت: ظرفیت تعامل و همکاری بین مدیریت حوزههای علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد. در این تفاهمنامه در طراحی درختواره دانشی حوزههای علمیه یک کار بسیار عظیمی صورت گرفته است و ۴۳۰ رشته گرایش که قابل امتداد و استمرار است، راه اندازی شده است.
حجتالاسلام والمسلمین رستمنژاد تأکید کرد: اگر در این زمینه تطبیق سازی اتفاق بیفتد، پل ارتباط علمی خوب بین دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه علمیه ایجاد خواهد شد.
مسائل مختلف کشور نیازمند همفکری دانشگاه و حوزه است
فرزاد جهانبین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین در ادامه این نشست گفت: کشور دارای مسائل مختلفی است که باید دانشگاه و حوزه علمیه با همفکری و همکاری بتوانند آنها را حل کنند.
وی با تأکید بر اهمیت رابطه فکر و علم اظهار کرد: مقام معظم رهبری در این زمینه صراحتاً تولید فکر و مبانی را کار حوزه علمیه و تولید علم را کار دانشگاه دانسته اند. باید در این زمینه فعالیتهای لازم را انجام داد تا این موضوع امتداد پیدا کند.
جهان بین خاطرنشان کرد: به نظرم حضور روحانیت عطرآگین بوده و لازم است بین دانشگاه و حوزه در خصوص مسائل مختلف همکاریهای لازم صورت بگیرد.
عاصمه قاسمی، مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده در ادامه این نشست با تأکید بر اهمیت مسأله زن و خانواده در کشور گفت: مقام معظم رهبری مسأله زن و خانواده را جز مسائل درجه یک کشور میدانند و معتقدند اگر ما بخواهیم درخصوص زنان یک حرکت حقیقی و اساسی داشته باشیم و زن را به نقطه مطلوب برسانیم، حتماً باید به احکام اسلام رجوع کنیم.
وی ادامه داد: همچنین مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با زنان موضوع تنظیم منشور زن در اسلام را مطرح کردند، براین اساس لازم است که ما وارد کار جدی شویم.
قاسمی خاطرنشان کرد: زوجیت، تکامل زن و مرد و خانواده از موضوعات مهم و مدنظر مقام معظم رهبری بوده و همواره به عنوان یک ضرورت مطرح است و لازم است دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه علمیه با همکاریهای مشترک و تولید گزارههای علمی در این زمینه عمل کنند. ضرورت فعلی جامعه تولید گزارههای علمی و متقن در موضوع زن و خانواده است که باید آن را مدنظر قرار دهیم.
جمشید صباغ زاده، قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در واحد علوم و تحقیقات همچنین در این نشست گفت: یکی از کارهای بسیار مهم دانشگاه آزاد اسلامی این بوده که موضوع پایان نامهها و پژوهشها را مسأله محور کرده است، به این معنا که پژوهشها بی هدف نیستند.
وی ادامه داد: یکی از کارهایی که ما در واحد علوم و تحقیقات انجام دادیم این بوده که دانشگاه برای مردم باشد و مشکلات جامعه را حل کرده و به توانمندی کشور کمک کند. در همین راستا مرکز فناوریهای کوانتوم در واحد علوم و تحقیقات راهاندازی شد.
محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی همچنین در این نشست تأکید کرد: برنامهها و راهکارها در دانشگاه آزاد اسلامی و حوزه علمیه باید به سمتی برود که به فرایند شاگردپروری برسیم.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز
آخرین دیدگاهها