در غرب کشور فقط کرمانشاه کتابخانه مرکزی ندارد ۱۲۰ میلیارد
ایسنا/کرمانشاه مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به گذشت ۱۶ سال از شروع احداث پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه گفت: در غرب کشور فقط کرمانشاه کتابخانه مرکزی ندارد.
محمدامین بهرامی در نشست خبری امروز (۲۱ آبان) با انتقاد از بی توجهی های صورت گرفته نسبت به پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه طی سالیان گذشته گفت: این پروژه بزرگترین و مهم ترین بنای فرهنگی استان میباشد که متاسفانه ۱۶ سال است نسبت به آن بی مهری شده است.
وی با اشاره به کلنگ زنی این پروژه در سال ۱۳۸۶ گفت: این پروژه تا سال ۱۳۹۱ فعال بود و پس از آن دچار رکود شده و پروژه به مدت ۱۰ سال متوقف شد.
بهرامی گفت: در نهایت سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اعتباراتی به پروژه تزریق شد و مجددا فعالیت آن از سر گرفته شد، اما روند آن کند است و نیازمند تامین اعتبارات هستیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مساحت اولیه این پروژه را ۱۵ هزار مترمربع اعلام و تصریح کرد: قرار بود این پروژه در پنج طبقه و دو طبقه منفی احداث شود اما به دلیل مشکلات اعتباری، دوطبقه آن حذف شد و مساحت پروژه به ۱۲ هزار مترمربع کاهش یافت.
وی افزود: با توجه به این شرایط در حال حاضر پروژه به پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد رسیده و پیگیر هستیم بتوانیم دو طبقه حذف شده را به آن اضافه کنیم.
بهرامی اعتبار لازم برای تکمیل این پروژه را در صورت اضافه شدن دو طبقه حذف شده، حدود ۱۲۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: این اعتبارات با قیمت های فعلی برآورد شده و حقیقتا هرچه قدر پروژه به طول بیانجامد، به همان میزان اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل آن افزایش می یابد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه با اشاره به اختصاص اعتبار ۳۰ میلیارد تومان برای این پروژه در سفر هیات دولت به استان در سال گذشته گفت: متاسفانه تاکنون حدود ۳۰ درصد این اعتبار تخصیص شده و تحقق ۱۰۰درصدی آن همت مسئولین استان را می طلبد.
در غرب کشور فقط کرمانشاه “کتابخانه مرکزی” ندارد
بهرامی با اشاره به اهمیت پروژه کتابخانه مرکزی استان گفت: این پروژه بزرگترین بنای فرهنگی استان است و با داشتن سالن آمفی تئاتر، سالن اجتماعات، گالری، نگارخانه و … محلی مناسب برای انجام برنامه های فرهنگی و هنری و برپایی نمایشگاه ها و کلاس های آموزشی مختلف است.
این مسئول گفت: در حال حاضر تنها سالن اجتماعات مناسب در مجتمع فرهنگی “انتظار” است که نسبت به مرکز شهر فاصله دارد، اما کتابخانه مرکزی درست در مرکز شهر قرار دارد و همین امر موقعیت آن را برای برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری در آینده مناسب کرده است.
بهرامی با بیان اینکه درغرب کشور تنها استان کرمانشاه از داشتن کتابخانه مرکزی محروم است گفت: کرمانشاه در حالی قطب غرب کشور است که تمام استان های همجوار آن کتابخانه مرکزی داشته، اما این استان بزرگ هنوز یک کتابخانه مرکزی ندارد.
وی افزود: راه اندازی این پروژه عزم جمعی می خواهد و نیاز است که مسئولین و رسانه های استان در کنار هم پیگیر این پروژه باشند، چرا که وجود یک کتابخانه مرکزی با امکانات گسترده آن حق مردم کرمانشاه است.
این مسئول خاطرنشان کرد: فقط شهر کرمانشاه بیش از تمام استان ایلام جمعیت دارد، اما ما هنوز نتوانسته ایم مانند ایلام کتابخانه مرکزی داشته باشیم. از طرفی استان همدان ۱۰ سال است کتابخانه مرکزی خود را راه اندازی کرده و این برای استان بزرگی مانند کرمانشاه جای تاسف دارد که از استان های همجواری که روزی زیرمجموعه این استان بودند، عقب مانده است.
بهرامی با اشاره به اختصاص اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی برای راه اندازی کتابخانه مرکزی استان فارس گفت: این اعتبار در حالی در سفرهیات دولت اختصاص داده شده که هنوز پروژه ای در این استان آغاز نشده است، اما در کرمانشاه علی رغم پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصدی، تنها ۳۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده و این امر به پیگیری مسئولین هر استان مربوط میشود.
مدیرکل کتابخانه های استان کرمانشاه گفت: پروژه کتابخانه مرکزی استان ۱۰ سال متوقف بوده اما هیچ کس پیگیری چندانی نداشته و اینکه برای ساخت یک پروژه بیش از ۱۶ سال زمان بگذرد زمان کمی نیست و همه باید مطالبه گر تکیمل این پروژه باشند.
کتابخانه مرکزی کرمانشاه ۳۰ فضای تخصصی دارد
به گزارش ایسنا، مهدی سلیمانی مسئول دفتر فنی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه هم در این نشست گفت: مطالعات پروژه کتابخانه مرکزی سال ۱۳۸۰ شروع و در سال ۱۳۸۶ این پروژه کلنگ زنی شد.
سلیمانی گفت: در مبادله موافقت نامه این پروژه در سال ۱۳۸۶، اعتبار لازم برای راه اندازی آن پنج میلیارد تومان برآورد شده بود، اما متاسفانه با تاخیر در اجرای پروژه و گذشت زمان اعتبارات مورد نیاز آن افزایش پیدا کرد، طوری که با صرف ۱۵ میلیارد تومان اعتبار طی ۱۶ سال گذشته در حال حاضر به پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد رسیده است.
این مسئول به توقف چندساله این پروژه بین سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ اشاره و تصریح کرد:طی این سالها اقدامات اندکی صورت گرفت و عملا پروژه تعطیل بود و در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با تزریق اعتبارات پروژه مجددا فعال شد.
وی افزود: در حال حاضر اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه با قیمت های فعلی حدود ۱۲۰ میلیارد تومان برآورد شده است.
سلیمانی در ادامه در تشریح فضاهای موجود در کتابخانه مرکزی گفت: این پروژه عظیم ۳۰ فضای اصلی خواهد داشت که شامل انبار و مرکز مبادله کتاب با ظرفیت ذخیره ۹۰ هزار جلد کتاب، گالری برای برپایی نمایشگاه ها، نگارخانه تخصصی، تالار علم و خلاقیت ویژه نوجوانان، تالار محققین عمومی، تالار محققین خصوصی، سالن کنفرانس تخصصی، فضای کارآفرینی و خلاقیت، بازارچه کارآفرینی، بخش نابینایان، بخش ناشنوایان، فضای کودک، فضای سالمندان و … است.
وی افزود: در این پروژه در کنار هر سالن مطالعه یک فضای ۵۰ تا ۶۰ متری نیز برای استراحت مراجعان در نظر گرفته شده تا افرادی که از صبح تا شب قصد مطالعه دارند فضایی برای استراحت داشته باشند.
منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روزبیشتر بخوانیم دستگاه تصفیه آب
بیشتر بخوانیمروشهای انتخاب و خرید نهالهای سالم برای باغبانی
آخرین دیدگاهها